Inwestor: Grupa Żywiec S.A. |
Projekt: 1994r. |
Realizacja: 1994÷1995r. |
Pow. użytkowa: 16 256 m2 |
Kubatura: 156 850 m3
Informacje dodatkowe: Projekt technologiczny linii rozlewniczych : KRONES AG. Neutraubling, Niemcy
Hala otrzymała nagrodę II stopnia w konkursie "Budowa Roku 1995".
W latach 1998 i 2003 wykonaliśmy projekty rozbudowy hali rozlewni.
Rozbudowa 1998r. : powierzchnia użytkowa - 8 243 m2, kubatura - 88 682 m3.
Rozbudowa 2003r. : powierzchnia użytkowa - 1851 m2, kubatura - 23 020 m3.
W 2006r. dla hali rozlewni zaprojektowaliśmy wiatę magazynową o powierzchni zabudowy 7355 m2.
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 1995r. |
Realizacja: 1995÷1996r. |
Pow. użytkowa: 5 233,7 m2 |
Kubatura: 42 140m3
Informacje dodatkowe: Projekt technologii : Huppmann GmbH, Kitzingen, Niemcy.
Budynki tankofermentatorów i warzelni otrzymały nagrodę I stopnia i tytuł "Budowa Roku 1996".
W 1998r. wykonaliśmy projekt rozbudowy warzelni o kolejne pomieszczenie dla kadzi warzelnych:
powierzchnia użytkowa - 434,3 m2, kubatura - 7 046 m3.
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 1995r. |
Realizacja: 1995÷1996r. |
Pow. użytkowa: 2 310,8 m2 |
Kubatura: 15 133 m3
Informacje dodatkowe: Projekt technologii : Huppmann GmbH, Kitzingen, Niemcy.
Budynki tankofermentatorów i warzelni otrzymały nagrodę I stopnia i tytuł "Budowa Roku 1996".
W latach 1996 i 1998r. zaprojektowaliśmy kolejne rozbudowy budynku tankofermentatorów :
rozbudowa 1996r. : powierzchnia użytkowa - 502 m2, kubatura - 2 937 m3.
rozbudowa 1998r. : powierzchnia użytkowa - 648 m2, kubatura - 3 577 m3.
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 1998r. |
Realizacja: 1998r. |
Pow. użytkowa: 157 m2 |
Kubatura: 2 320 m3
Informacje dodatkowe: Projekt technologii : Huppmann GmbH, Kitzingen, Niemcy.
W 2003r. zaprojektowaliśmy rozbudowę budynku zbiorników poziomych o powierzchni użytkowej 536 m2 i kubaturze 9 090 m3.
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 2002r. |
Realizacja: 2002÷2003r. |
Pow. użytkowa: 647 m2 |
Kubatura: 4 700 m3
Informacje dodatkowe: Budynek fermentowni:
powierzchnia użytkowa - 492 m2.
Budynek aparatowni chłodniczej:
powierzchnia użytkowa - 155 m2, kubatura - 1 150 m3.
Projekt technologii: Huppmann GmbH, Kitzingen, Niemcy.
Inwestor: Grupa Żywiec S.A. |
Projekt: 2007r. |
Realizacja: 2007r. |
Pow. użytkowa: 1 388 m2 |
Kubatura: 8 050 m3
Informacje dodatkowe: Projekt technologii : Huppmann GmbH, Kitzingen, Niemcy.
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 1996r. |
Realizacja: 1996÷1997r. |
Pow. użytkowa: 1 022,0 m2 |
Kubatura: 4 993,0 m3
Informacje dodatkowe:
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 1998r. |
Realizacja: 1998 - 1999r. |
Pow. użytkowa: inf. dodatkowe |
Kubatura: inf. dodatkowe
Informacje dodatkowe: Powierzchnia użytkowa:
hala rozlewni - 4 989,9 m2, zbiorniki pośredniczące - 489,8 m2.
Kubatura:
hala rozlewni - 49 302 m3, zbiorniki pośredniczące - 7 495 m3.
Projekt technologiczny linii rozlewniczych: KRONES AG. Neutraubling, Niemcy.
W ramach inwestycji zaprojektowaliśmy dwa obiekty: halę rozlewni piwa wraz z częścią biurowo-socjalną i magazynową oraz budynek zbiorników pośredniczących
Inwestor: Grupa Żywiec S.A. |
Projekt: 2007r. |
Realizacja: 2008r. |
Pow. użytkowa: 1 290 m2 |
Kubatura: 18 430 m3
Informacje dodatkowe:
Inwestor: "HYDAC" Sp. z o.o. Mikołów |
Projekt: 1996r. |
Realizacja: 1996÷1998r. |
Pow. użytkowa: 2 152,1 m2 |
Kubatura: 14 890 m3
Informacje dodatkowe:
Inwestor: FINNVEDEN BULTEN S.A., Bielsko - Biała |
Projekt: 2005r. |
Realizacja: 2005÷2006r. |
Pow. użytkowa: 3 213,1 m2 |
Kubatura: 24 872 m3
Informacje dodatkowe:
Inwestor: PROMA POLAND Sp. z o.o. |
Projekt: 2008r. |
Realizacja: 2008-2009r. |
Pow. użytkowa: 8 843 m2 |
Kubatura: 98 900 m3
Informacje dodatkowe:
Inwestor: Carlsberg Polska S.A. |
Projekt: 2006r. |
Realizacja: 2006÷2007r. |
Pow. użytkowa: 1 020 m2 |
Kubatura: 7 830 m3
Informacje dodatkowe: Ze względu na wymianę technologii w istniejącej warzelni zadanie projektowe obejmowało zmiany budowlane (stropy, ściany wewnętrzne, wszelkie instalacje wewnętrzne i technologiczne), funkcjonalne oraz projekt wnętrz warzelni.
Inwestor: Browary Tyskie S.A. |
Projekt: 1997r. |
Realizacja: 1997÷1998r. |
Pow. użytkowa: 1 906,6 m2 |
Kubatura: 11 850 m3
Informacje dodatkowe: Ze względu na wymianę technologii w istniejącej warzelni, podlegającej ochronie konserwatorskiej, zadanie projektowe obejmowało zmiany budowlane i funkcjonalne na czterech poziomach oraz projekt wnętrz głównego poziomu warzelni. Zaprojektowaliśmy stropy, ściany wewnętrzne, wszelkie instalacje wewnętrzne, nowe pomieszczenia socjalne i techniczne.
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 1998r. |
Realizacja: 1998÷1999r. |
Pow. użytkowa: 5 978,3 m2 |
Kubatura: 50 900 m3
Informacje dodatkowe:
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 1999r. |
Realizacja: 1999÷2000r. |
Pow. użytkowa: inf. dodatkowe |
Kubatura: inf. dodatkowe
Informacje dodatkowe: Wykonaliśmy projekty adaptacji i modernizacji istniejącego budynku biurowego, nowej portierni ze sklepem oraz hali magazynowej piwa.
Adaptowany budynek biurowy : powierzchnia użytkowa - 1 144,5m2, kubatura - 4 026m3.
Budynek portierni ze sklepem: powierzchnia użytkowa - 99,0m2, kubatura - 490,0m3.
Hala magazynowa: powierzchnia użytkowa - 3 810,4m2, kubatura - 40 685m3.
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 2002r. |
Realizacja: 2002r. |
Pow. użytkowa: 347 m2 |
Kubatura: 1 972 m3
Informacje dodatkowe: W latach 2004 i 2006r. zaprojektowaliśmy rozbudowy budynku tankofermentatorów:
rozbudowa 2004r:
powierzchnia użytkowa - 205m2, kubatura - 1 041m3,
rozbudowa 2006r:
powierzchnia użytkowa - 190m2, kubatura - 1 037m3
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 2004r. |
Realizacja: 2004r. |
Pow. użytkowa: inf. dodatkowe |
Kubatura: inf. dodatkowe
Informacje dodatkowe: Projekt obejmował modernizację funkcjonalną i technologiczną istniejącego budynku
rozlewni wraz z dobudową części nowej
o powierzchni użytkowej 330 m2 i kubaturze 2 234 m3.
Inwestor: Grupa Żywiec S.A. |
Projekt: 2008r. |
Realizacja: 2008r. |
Pow. użytkowa: 213 m2 |
Kubatura: 1 980 m3
Informacje dodatkowe:
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 1996r. |
Realizacja: 1996÷1997r. |
Pow. użytkowa: 1 379 m2 |
Kubatura: 9 850 m3
Informacje dodatkowe: Zadanie projektowe obejmowało adaptację pomieszczeń w istniejącym budynku objętym ochroną konserwatorską oraz dobudowę nowego budynku.
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 1999r. |
Realizacja: 1998÷1999r. |
Pow. użytkowa: 1 105,9 m2 |
Kubatura: 14 395 m3
Informacje dodatkowe:
Inwestor: Browary Żywiec S.A. |
Projekt: 1998r. |
Realizacja: 1998r. |
Pow. użytkowa: 338,8 m2 |
Kubatura: 2 085 m3
Informacje dodatkowe: Powierzchnia zabudowy oczyszczalni - 1 182,7 m2. Przepompownia - kubatura 518,0 m3
Inwestor: Invensys Eurotherm Sp.z o.o, Katowice |
Projekt: 2010r. |
Realizacja: w trakcie realizacji |
Pow. użytkowa: 6 958,2 m2 |
Kubatura: 59 640 m3
Informacje dodatkowe: Zaprojektowaliśmy nowe pomieszczenia biurowe i socjalne w poziomie przyziemia (około 1000 m2). Projekt obejmował również modernizację i dostosowanie do nowych wymagań istniejących pomieszczeń socjalno-biurowych w poziomie pietra oraz wszystkie instalacje wewnętrzne.
Inwestor: INGES SEGIM POLSKA Sp. z o.o |
Projekt: 2002r. |
Realizacja: 2002r. |
Pow. użytkowa: 565 m2 |
Kubatura: 5 300 m3
Informacje dodatkowe:
Inwestor: Browar Żywiec S.A. |
Projekt: 1996r- 2000r. |
Realizacja: sukcesywnie |
Pow. użytkowa: 333 m2|
Kubatura: 1 340 m3
Informacje dodatkowe: Projekty realizowane kolejno dla poszczególnych budynków i zespołów budynków produkcyjnych browaru miały na celu przywrócenie ich dawnego
wyglądu przez odtworzenie lub stylizację zniszczonych fragmentów dekoracyjnych na elewacjach. Kolorystyka odnawianych elewacji nawiązuje do pierwotnej kolorystyki obiektów browaru.